2007-05-31

Fina Fritz

Blev alldeles varm i hjärtat igår när jag fick höra att Fritzs Corner har en helt jämställd styrelse tack vara kvotering. Det behövdes efter en förmiddag med jämställdhetsaktivitet för samtliga män på jobbet. Jag blev alldeles mörkrädd av alla åsikter som kom fram. När ska folk fatta att kvotering is the shit för att uppnå ett mer jämställt samhälle?

5 Comments:

Blogger Henke said...

Kompetens rules.

22:55  
Anonymous Anonym said...

Jag har faktiskt gjort en undersökning om det här med kvinnliga studenter i ett arbete i skolan. Resultatet blev att majoriteten var positivt inställda till könskvotering. Men samma majoritet skulle själv inte vilja bli könskvoterade till ett arbete.

Men om man kollar på procentantalet kvinnliga medlemmar i bolagsstyrelser i Stockholm så är den otroligt skrämmande..

04:23  
Anonymous Anonym said...

Oj va roligt med lite debatt! tror faktiskt inte heller på kvotering som ett medel för att nå jämställdhet. Jag skulle inte vilja få ett jobb bara för att jag är kvinna, utan för min kompetens.

Se förresten på H&M, här är det ca 80% kvinnliga chefer genom hela företaget (50% i ledningsgruppen), skulle inte vilja kvotera in män bara för att få det mer jämställt.

Däremot tror jag det första steget bör vara att jobba för jämställda löner.

10:51  
Blogger Venke said...

Jag tror helt klart på kvotering som en kickstart för att få ett mer jämställdt arbetsliv. När vi börjar närma oss 50/50 tror jag inte att det kommer behövas längre, men som det ser ut nu kommer det ju ta typ 100 år innan vi är där. Det är ju inte ett helt okänt faktum att män väljer män och att det därför finns fler VD:ar i svenska börsbolag som heter Lars än som är kvinnor.

04:04  
Anonymous Anonym said...

..jag håller med Venke.

Uppenbarligen så är det tyvärr inte så att "kompetens rules".

Den dagen män är lika bekymrade som kvinnor har vi nått en bra bit på väg. För det är ju det som är det första tankefelet som påvisar den struktur som vi har.. Att vi förutsätter att det är kvinnor som ska kvoteras in --> MAO mannen är normen, det normala. Kvinnor är undantaget.

Men visst finns det argument mot som håller. Men med tanke på utgångspunkten så....

C

09:05  

Skicka en kommentar

<< Home